Pozitivni učinki prehranskih dodatkov

Objavil Administrator * V Prehranski dodatki : februar 17, 2016 0 Komentar/jev 2176 zadetkov

Pozitivni učinki prehranskih dodatkov

Zdrava, uravnotežena prehrana sicer v velikih primerih zadošča naši potrebi po mineralih, vitaminih ter ostalih hranilnih snoveh. Vendar pa s prehranskimi dodatki še posebej ob povečani aktivnosti zagotovimo, da telo dobi vse potrebne hranilne snovi vsak dan. Dodatki, regulirani s strani agencij za nadzor prehranskih dodatkov, spadajo med snovi, ki so preventivne ali kot rešitev številnim zdravstvenim stanjem ali pomanjkanji.

 

PRAVILNO DELOVANJE METABOLIZMA

Po obroku telo razgradi ogljikove hidrate, beljakovine, maščobe ter absorbira ostale hranilne snovi. Do neke mere je absorpcija hranilnih snovi odvisna od nekaterih vrst vitaminov, predvsem vitaminov tipa B. Poleg tega dodatki z vitaminom B pozitivno vplivajo na težave s kožo, sklepi ter na težave z živčnim sistemom.

 

REGENERACIJA TER VZDRŽEVANJE TKIVA

Uživanje določenih prehranskih dodatkov tekom dneva pomaga pri obnovi in vzdrževanju tkiva. Trening, stres ter ostale aktivnosti lahko predstavljajo velik stres za telo, zato določena vrsta celic nenehno proizvaja beljakovine. Iz njih nato zgradi novo, zdravo tkivo ter ga zamenja s starim, poškodovanim. Napake pri tem procesu so razlog za različne bolezni, kot je na primer osteoporoza (izguba kostne mase). Pri obnovi si lahko pomagamo z različnimi prehranskimi dodatki, na primer z beljakovinami, aminokislinami, ki pripomorejo k obnovi mišic in sklepov, omega 3 maščobnimi kislinami ter kalcijem v kombinaciji z vitaminom D, ki pripomore pri jačanju ter obnovi kosti.

 

PREPREČEVANJE BOLEZNI

Znano je, da uživanje nekaterih prehranskih dodatkov pomaga celo pri preprečevanju bolezni, na primer raka. Številni vitamini, na primer vitamini A, C in E imajo antioksidativne lastnosti. Delujejo tako, da nevtralizirajo proste radikale, ki v telesu povzročajo oksidacijski stres, ki poškoduje celice, kar je lahko razlog za nastanek raka.

Vse to si lahko zagotovite z visoko kakovostnim multivitaminom iz naše ponudbe.Komentarji


Napišite komentar